Počasí

Úterý Polojasno 10/-1 °C
Středa Polojasno 15/1 °C
Čtvrtek Oblačno až zataženo s občasným deštěm 15/5 °C
Pátek Zataženo 14/6 °C

Drobečková navigace

Úvod > Služby > Mateřská školka > Pokyny k nástupu dětí do MŠ od 1.9.2021

Mateřská škola Pašovice, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace
tel: 572 672 323,  mob. ředitelka 605 009 942, email: materska.skola@pasovice.cz

  

Pokyny k nástupu dětí do MŠ od 1. 9. 2021

  
Tyto pokyny vydává ředitelka Mateřské školy Pašovice, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace, Renata Štursová – jako statutární zástupce školy a jsou závazné pro všechny zákonné zástupce dětí i zaměstnance školy (vydáno na základě metodických pokynů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy: „Provoz mateřských škol a školských zařízení ve školním roce 2020 – 2021 vzhledem ke covid – 19“

  1. Zákonní zástupci jsou povinni vstupovat a pohybovat se v prostorách MŠ pouze s rouškou, nebo jiným ochranným prostředkem zakrývajícím ústa a nos.
      
  2. Ihned po vstupu použijí zákonní zástupci i děti dezinfekci na ruce.
      
  3. Pobyt v šatně zkrátit na dobu nezbytně nutnou: převlékání dítěte.
      
  4. Děti a pedagogičtí pracovníci nemusí v prostorách školy nosit roušky. Provozní pracovnice při přípravě jídla bude používat roušku nebo ochranný štít, jednorázové rukavice.  
  5. Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID – 19 (zvýšená teplota, kašel, rýma, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest, covidové prsty) NESMÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY VSTOUPIT!!!
      
  6. Pokud se příznaky u dítěte projeví v průběhu dne, musí být umístěno do samostatné místnosti a zákonní zástupci budou vyzváni k okamžitému vyzvednutí dítěte z MŠ. Pokud se příznaky objeví u zaměstnance školy v průběhu práce, mateřskou školu opustí v co nejkratším možném čase s použitím roušky a požadovaném odstupu.
      
  7. Zákonný zástupce dítěte je povinen o stavu svého dítěte informovat obvodního lékaře.
      
  8. Ostatní děti se umístí do jiné místnosti, popřípadě do prostor školní zahrady s povinností nosit roušku (děti i zaměstnanci školy) do doby, dokud není znám zdravotní stav indisponovaného dítěte, či zaměstnance.
      
  9. Pro tyto případy musí mít dítě ve skříňce alespoň jednu roušku (v sáčku).
      
  10. Pro pobyt venku se využívá přednostně zahrada MŠ.
      
  11. Na mimořádném školení BOZP byli všichni zaměstnanci školy poučeni o hygienických zásadách a o potřebě průběžného čištění a dezinfekce povrchů a předmětů.
      
  12. JE ZAKÁZÁNO PŘINÁŠET SI DO MATEŘSKÉ ŠKOLY OSOBNÍ HRAČKY!!!

Tyto pokyny se mohou měnit vzhledem k vývoji epidemiologické situace.

Renata Štursová
ředitelka školy